• Eloïse Collet, Scientifc Communication Manager for Bioderma, Laboratoires dermatologiques NAOS
  Eloise Collet, Voditeljica znanstvene komunikacije - NAOS.

  Atoderm Intensive baume omogućuje trenutno i trajno smirivanje nadražene kože sklone atopiji.

  Eloise Collet, Voditeljica znanstvene komunikacije - NAOS.

Atopic prone skin

…Znači živjeti s vrlo suhom kožom koja je zategnuta i često nadražena, te ima crvene mrlje s malim mjehurićima ispunjenim tekućinom koji jako svrbe! Ovi karakteristični znakovi općenito stvaraju priličnu nelagodu, a česti svrbež utječu na kvalitetu života: razdražljivost, poteškoće sa spavanjem, strah od drugih pogleda, stres, recidiv... Ekcem bukti i smiruje se u ciklusima. Koža sklona atopiji vrlo je česta među novorođenčadi i djecom, a može utjecati na adolescente i na odrasle.

Atoderm Intensive baume, BIODERMA rješenje

Atopična koža je porozna koža. Ne ispunjava svoju ulogu barijere i lako propušta različite alergene i iritanse da prodru u nju. Također, atopična koža postaje idealan teren za razvoj određenih bakterija, posebice staphylococcus aureusa.

 • Expert - Scientific Communication Manager- Eloise Collet
  Eloïse Collet, Voditeljica znanstvene komunikacije - NAOS.

  Koža je poput zida od malih cigli. Cigle su okružene lipidima, dakle mastima, koje djeluju poput cementa. Atopična koža nema toliko masnoća, pa samim tim i cementa, koža je poroznija i propušta alergene i iritanse. To je ono što uzrokuje iritaciju i svrbež.

  Eloïse Collet, Voditeljica znanstvene komunikacije - NAOS.

Međutim, budite uvjereni da postoji jednostavan način za poboljšanje dnevne udobnosti atopične kože, zahvaljujući Atoderm Intensive baume. Ovu kremu, posebno namijenjenu iritiranoj koži sklonoj ekcemima, razvio je Laboratorij BIODERMA 2013. godine i od tada postaje referenca za svoju učinkovitost među liječnicima i pacijentima diljem svijeta. Redovitom svakodnevnom primjenom koža se umiruje i hrani, a kožna barijera jača

Svi se dermatolozi slažu da je svakodnevna primjena emolijensa kamen temeljac za sprječavanje upalnih faza ekcema. Laboratorij BIODERMA je stoga formulirao Atoderm Intensive baume kako bi bio učinkovit, ali također je uzeo u obzir njegovu teksturu. Jer najbolja krema je ona koju svakodnevno s užitkom nanosimo, ona koja nam osigurava postojanost.

‘D-Phase’ tehnologija za teksturu balzama koja olakšava nanošenje

‘D-Phase’ je tajna jedinstvene teksture Atoderm Intensive baume, koja olakšava nanošenje. To je emulzija koja je koncentrirana u lipidima s vrlo malo vode. Tehnologija 'D-Phase gel' temelji se na malim česticama lipida koje se razrjeđuju u hladnoj vodi. Vrlo fina emulzija koja olakšava prodiranje i čini kremu lakom za upijanje u kožu. Zbog toga Atoderm Intensive baume nije ljepljiv i možete se odjenuti odmah nakon nanošenja. Atoderm Intensive baume savršena je ilustracija BIODERMA majstorstva u umijeću formulacije.

Balzam s fluidnom teksturom

Uskladiti vrlo bogatu teksturu balzama s laganim nanošenjem pravi je podvig. Atoderm Intensive baume sadrži specifične sastojke za teksturu koji ga čine fluidnim prilikom nanošenja, čak i na najiritiranijoj koži. Nemojte zaboraviti koristiti dovoljno proizvoda kako biste bili sigurni da ćete imati koristi od njegove pune učinkovitosti. Pomoću bočice s pumpicom slijedite metodu 3-6-9: 3 potiska pumpice za novorođenčad, 6 potiska pumpice za dijete i 9 potiska pumpice za odraslu osobu.

Bioderma - Atoderm Intensive Baume

Formula inspirirana ekobiologijom

Vrlo suha, porozna i nadražena, atopična koža ima izrazite potrebe za lipidima. Potrebno je uzeti u obzir njezin poseban ekosustav kako bi se formulirao proizvod koji ga poštuje i pruža ono što mu nedostaje. Ova vizija kože kao ekosustava u srži je NAOS ekobiološkog pristupa. Kako bi optimizirao učinkovitost i podnošljivost Atoderm Intensive baume, Laboratorij BIODERMA stavila je biomimetičke sastojke kao prioritet, jer su oni već prirodno prisutni u koži i bolje asimiliraju.

 • Expert-Sophie Armando- formula creator BIODERMA
  Sophie Armando, Razvoj proizvoda - BIODERMA.

  Svrbež je najveća preokupacija osobama s kožom sklonom atopiji. Bitno je ublažiti ovu nelagodu koja se osjeća svakodnevno. Prednost 'protiv svrbeža' je ključna.

  Sophie Armando, Razvoj proizvoda - BIODERMA.

PEA (Palmitoyethanolamide MEA) smiruje svrbež

Ovaj esencijalni aktivni sastojak protiv svrbeža inspiriran je molekulom koja je prirodno prisutna u tijelu. Odmah smiruje osjećaj svrbeža i smanjuje potrebu za češanjem. Češanje može dovesti do infekcije.

LipigeniumTM tehnologija obnavlja zaštitnu funkciju kože

Vrlo suha, atopična koža nema masnoće, što je čini poroznijom i otvorenijom za razne agresore. Zahvaljujući LipigeniumTM tehnologiji, Atoderm Intensive baume stimulira proizvodnju lipida i time doprinosi jačanju barijerne funkcije kože, koja je umanjena kod atopične kože.

> Za trenutni učinak:

LipigeniumTM tehnologija osigurava ceramide 1, 3 i 6 koji začepljuju poroznu kožu: lipide koji su normalno prisutni u zdravoj koži, a nedostaju koži sklonoj atopiji.

Ove tri vrste ceramida označene su na pakiranju s nazivima NP, AP i EOP ceramidi.

Sophie Armando, BIODERMA Formula Developer

> Za trajni učinak:

LipigeniumTM tehnologija sadrži drugu vrstu biomimetičkog lipida, fitosfingozin, koji potiče sintezu lipida i proteina u koži. Stoga su prisutni svi elementi potrebni za obnovu učinkovite kožne barijere tijekom dugog razdoblja, čime se ograničavaju pojave atopijskog ekcema.

Atoderm Intensive baume omogućuje obnavljanje prirodnih mehanizama kože kao i kožne barijere. Koža je stoga otpornija i ugodnija.

Eloïse Collet, NAOS Voditeljica znanstvenih komunikacija

Skin Barrier TherapyTM, BIODERMA patent koji je dokaz o učinkovitosti

Ovaj patentirani kompleks laboratorija BIODERMA pomaže u sprječavanju prianjanja staphylococcus aureus, bakterije odgovorne za pogoršanje ionako suhe kože, na površini kože.

 • Expert - Scientific Communication Manager- Eloise Collet
  Eloïse Collet, Voditeljica znanstvenih komunikacija - NAOS.

  Atopična koža ima neuravnotežen mikrobiom zbog prekomjerne proliferacije staphyloccus aureus, što može pogoršati stanje atopične kože. Patent Skin Barrier Therapy nalazi se u Atoderm Intensive baume kao sredstvo za smanjenje prianjanja ove bakterije na površinu kože. Svi Atoderme proizvodi koji su namijenjeni koži sklonoj ekcemima imaju ovaj patent.

  Eloïse Collet, Voditeljica znanstvenih komunikacija - NAOS.

Referenca u njezi atopične kože i proizvod koju su dermatolozi s povjerenjem prepisivali u posljednjih osam godina, Atoderm Intensive baume je prošao deset kliničkih studija s preko 2000 pacijenata koji imaju atopičnu kožu.

Trajni preventivni učinak

> 3 od 41 korisnika nije imala ekcem u razdoblju od šest mjeseci

> Kod ostalih, upalna stanja su bila rjeđa i manje ozbiljna:

Pojavljuju se svakih 59 dana umjesto svakih 39 dana u kontrolnoj skupini, gotovo tri tjedna dulje bez ekcema. A upalna stanja su 49% manje intenzivna.

 

Trenutni umirujući učinak

80% smanjenje svrbeža1
Djeca se manje češu noću, a njih 94%2 spava bolje.
Zbog toga roditeljski emocionalni stres pada za 100%3!

1Prema 10 kliničkih studija na 2000 pacijenata
2 Klinička studija na 125 pacijenata, Bugarska 2015
3Klinička studija na 130 pacijenata u dobi od 6 mjeseci do 15 godina, Poljska 2013.

 • BIODERMA fotografija proizvoda, Atoderm huile de douche 1L, ulje za tuširanje za suhu kožu
 • Dnevni čistači koji se ispiru

  Vrlo suha, iritirana do atopična koža

  Skin barrier therapy™ patent

  Atoderm Huile de douche

  (3 reviews)

  24-satna hidratacija i trenutačna ugoda odmah nakon tuširanja.

  Za koga?

  Za cijelu obitelj (osim nedonoščadi)

 • Dnevna njega

  Vrlo suha, iritirana do atopična koža

  Skin barrier therapy™ patent

  Atoderm Intensive Baume

  (3 reviews)

  Intenzivna i obnavljajuća njega protiv svrbeži. Iznimno umirujuća i hranjiva.

  Za koga?

  Za cijelu obitelj (osim nedonoščadi)

 • Povremena ciljana njega

  Suha do vrlo suha osjetljiva koža Vrlo suha, iritirana do atopična koža

  Skin relief technology

  Atoderm SOS spray

  (1 review)

  Sprej protiv svrbeži za trenutačno olakšanje.

  Za koga?

  Za cijelu obitelj (osim nedonoščadi)

 • Dnevna njega

  Vrlo suhi, iritirani do atopični kapci

  Skin barrier therapy™ patent

  Atoderm Intensive eye

  (1 review)

  Dnevna 3u1 njega za nadražene kapke: umiruje, obnavlja i uklanja šminku.

  Za koga?

  Za cijelu obitelj (osim nedonoščadi)