Bioderma 

 

Budući da prilažemo veliku važnost u zaštiti vaše privatnosti, ovim pravilnikom upravljanja kolačićima (u daljnjem tekstu: Pravila) željeli bismo obavijestiti Internet korisnike web stranice https://www.bioderma.hr i/ili mobilne aplikacije (u daljnjem tekstu: Web stranica) o upotrebi i korištenju kolačića prilikom pregledavanja web stranice, kao i o sredstvima za uspostavljanje njihovog funkcioniranja. Naša se pravila mogu mogu ažurirati u bilo kojem trenutku i te izmjene stupaju na snagu odmah. Nastavljajući pregledavanje web mjesta, prihvaćate upotrebu kolačića, osim ako ih niste onemogućili. 

 

1. Što su kolačići? 

„Kolačić“ (cookie) je malena datoteka ograničene veličine koja se nalazi na tvrdom disku Vašeg uređaja (računalo, tablet, mobilni telefon itd.), obično sastavljena od slova i brojeva, stvorena i pohranjena u memoriji preglednika prilikom posjećivanja web stranice, otvaranja e-pošte, instaliranja ili upotrebe softvera odnosno mobilne aplikacije. Kolačići mogu privremeno pohraniti podatke o korištenju i korisnicima web stranice. Kolačići imaju bitnu ulogu i omogućuju nam da poboljšamo i personaliziramo Vaše pregledavanje web stranica, na primjer, nudeći Vam sadržaj koji najviše odgovara Vašim interesima. 

 

2. Koje podatke možemo dobiti? 

 

Iako se precizni detalji podataka koje prikupljamo putem kolačića razlikuju ovisno o specifičnim potrebama, na našem web mjestu obično prikupljamo sljedeće podatke: 

 

 • Podaci o prijavi 

 • Podaci o pregledavanju naše web stranice (pregledane stranice, duljina posjeta, traženi proizvodi itd.) 

 • Podaci preglednika 

 • Lokacija (samo država) 

 

3. Kako ih koristimo? 

 
Koristimo kolačiće za pružanje sadržaja, usluga i oglašavanja prilagođenih Vašim interesima, zatim za izradu statistike posjetitelja, bilježenje priopćenih podataka i optimizacije navigacijskih ruta. 

 

U nastavku možete pročitati o 4 kategorije kolačića koje koristimo: 

 

3.1 Strogo potrebni kolačići 

 
Ovi su kolačići strogo potrebni za rad web stranice, omogućujući upotrebu glavnih ponuđenih aktivnosti. Onemogućavanjem upotrebe ovih kolačića povezane se značajke više neće moći koristiti. Bioderma nije odgovorna za kvarove u vezi s njihovim deaktiviranjem. 

         

Naziv kolačića 

Svrha

Rok trajanja

_cs_# 

  

 

Ovi su kolačići potrebni i pomažu u unapređenju web stranice aktiviranjem osnovnih funkcija poput navigacije stranicama i pristupa sigurnim područjima web mjesta. 

 

 

 

Vrijeme provedeno na stranici

has_js 

Vrijeme provedeno na stranici

TS# 

1 godina

 

 

3.2 Funkcionalni kolačići i personalizacija 

 
Ovi kolačići omogućuju Vam personalizaciju Vašeg iskustva na web mjestu. Ovi kolačići omogućuju posebno: 

 

 • Automatska prijava zahvaljujući prethodno ispunjenim podacima na našoj web stranici (registracija ili pristup Vašem računu); 

 • Prilagodbu izgleda odnosno pregled naše web stranice postavkama prikaza Vašeg terminala (rezolucija zaslona, ​​korišteni operativni sustav itd.); 

 • Pristup rezerviranim i osobnim dijelovima naše web stranice, zahvaljujući Vašoj prijavi.

Naziv kolačića

Svrha

Rok trajanja 

lang 

Podsjeća na korištenu jezičnu verziju web stranice. 

Vrijeme provedeno na stranici

uid 

Jedinstven identifikator za prepoznavanje korisnika koji se vraća na web stranicu. Spremljeni podaci su anonimni i ne sadrže osobne podatke. 

1 godina

sb_74706719-3a1b-4ca6-a66e-c4a3e37f45ea 

Kolačić povezan s našim alatom za personalizaciju sadržaja na web mjestu. 

13 mjeseci

6073last 

Kolačić povezan s našim alatom za internetski chat. 

1 godina

6073vvc 

Kolačić povezan s našim alatom za internetski chat. 

1 godina

 

 

3.3 Prometni i izvedbeni kolačići 

 

Statistički kolačići omogućuju nam prikupljanje i komunikaciju informacija kako bismo shvatili komunikaciju posjetitelja s web stranicom i na taj način poboljšali funkcioniranje i ergonomiju web stranice. 

 

Naziv kolačića

Svrha

Rok trajanja

_dc_gtm_UA-# 

Google koristi kontrolu učitavanja oznaka za prepoznavanje interakcija posjetitelja, anonimno s web stranice.  

Vrijeme provedeno na stranici

_ga 

 

 

 

Ovi kolačići potrebni su za rad Google Analytics-a za mjerenje podataka koji se odnose na upotrebu naše web stranice. 

 

 

 

 

 

13 mjeseci

_gat 

Vrijeme provedeno na stranici

_gali 

Vrijeme provedeno na stranici

_gid 

Vrijeme provedeno na stranici

_gd# 

Sesija

collect 

Sesija

 

 

 

3.4 Kolačići za ciljana oglašavanja i kolačići treće strane 

 

 
Kolačiće mogu registrirati treće strane kada posjetite našu web stranicu. Koriste se za prikupljanje informacija o Vašim navikama pregledavanja kako bismo personalizirali oglašavanje. Ovi kolačići traju 13 mjeseci.  

 

Na primjer: 

 •  
  Funkcija "dijeljenja" na društvenim mrežama aktivira kolačiće koje generiraju same platforme (Facebook, Twitter, Instagram ...), a koji se koriste za bilježenje Vaših postupaka i mogu se koristiti u reklamne svrhe. ; 

 •  
  Kada posjetite našu web stranicu, a ostali ste povezani s nekom društvenom mrežom (posebice Facebook, Youtube, Twitter), kolačići s tih istih društvenih mreža mogu se postaviti na Vaš terminal kako bi mogli dijeliti informacije o Vašem pretraživanju na našoj web stranici; 

 

 • Ako kliknete na natpis ili poveznicu za oglašavanje prije dolaska na našu web stranicu, kolačići se mogu postaviti na Vaš uređaj kako bismo imali informaciju jeste li preusmjereni na našu web stranicu te kako bismo ispravno nadoknadili partneru ishodište plaćanja ove veze (uključujući Google, Outbrain, Ligatus). 

 

 • Ne kontroliramo distribuciju ovih kolačića. Pozivamo Vas da se konzultirate o pravilima o kolačićima ovih web stranica kako biste saznali svrhu korištenja, uključujući informacije o oglašavanju i navigaciji koje mogu prikupljati. 

 

4. Kako upravljati kolačićima? 

 
Možete u bilo kojem trenutku odobriti, ograničiti ili zabraniti aktivaciju kolačića, u cijelosti ili djelomično, izmjenom postavki na Vašem pregledniku. Kako biste olakšali svoj pristup, u nastavku se nalaze internetski preglednici gdje možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića:  

 

 

 
Međutim, obavještavamo Vas da postavljanjem preglednika na odbijanje kolačića, određene značajke, stranice ili prostori web stranice neće biti dostupni, a za što izdavač web stranice ne može biti odgovoran. 

 

5. Pristanak na polaganje kolačića 

 
Smatrat će se da ste pristali na polaganje kolačića na web mjestu ukoliko: 

 

 • Nastavili ste pregledavati, bez postavljanja kolačića; 

 • Kliknuli ste na  "DA, PRIHVAĆAM SVE", na prozor koji obavještava o upotrebi kolačića. 

 

Ovaj sporazum vrijedi trinaest mjeseci od prvog polaganja na Vašem uređaju. 

Iako ćemo dati apsolutno sve od sebe da popravimo bilo kakvu situaciju vezanu uz Vaše osobne podatke oko koje niste zadovoljni, ako smatrate da Vašim osobnim podatcima ne rukujemo propisno imate pravo kontaktirati nadzorno tijelo. U ovom slučaju nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP). 

Podatke za kontaktiranje AZOP-a možete pronaći ovdje: AZOP KONTAKT