Zašto je čišćenje masne kože tako važno? Zato što tu sve započinje. Nema smisla pokušavati imati zdravu kožu bez nepravilnosti, nanositi proizvode koji liječe akne, prištiće i mitesere ako koža nije pravilno očišćena. Neće biti uspješno! Masna koža izlučuje previše sebuma, koji blokira pore. Rezultat je masna koža i proširene pore s miteserima. Ovi komedoni mogu se pretvoriti u akne ukoliko dođe do bakterijske infekcije. Samo će redovita dnevna higijena prekinuti začarani krug.

Bioderma - woman shower face

Ujutro i navečer koža se prirodno uprlja, znojem, kontinuiranim izlučivanjem sebuma, izumrlim stanicama kože, bakterijama, šminkom, kremom za sunčanje, prašinom i česticama onečišćenja koji se lijepe na površinu kože... Čišćenje kože dva puta dnevno jedini je način uklanjanja svih tih nečistoća koje se nakupljaju tijekom dana i noći¹.

Ukoliko kožu ne čistimo pravilno, koža se guši, pore se blokiraju² i razvijaju se akne. Čak ni jutarnje ispiranje samo vodom nije dovoljno za uklanjanje nečistoća koje su se nakupile na koži tijekom noći.

Bioderma - teen mirror smile

Čišćenjem treba ukloniti sve ostatke koji su se nakupili na koži bez narušavanja kožne barijere. Ideja je sačuvati hidrolipidni film³ koji štiti kožu i održavati njenu fiziološku razinu pH. Zašto? Zato što pH koji je previše bazičan savršen je domaćin za bakterije i akne! Ukoliko su akne problem, čišćenje ujutro i navečer još je važnije.

Nikada ne koristite alkohol, antiseptike ili sapun koji mogu uništiti mikrofloru kože i isušiti kožu, a nepotrebno podizati njezin pH.

• Specifična njega poput Sébium Gel moussant, pjenastog gela dubinski čisti masnu kožu bez isušivanja. Savršeno pročišćava kožu, poštuje hidrolipidni film koji štiti epidermu, čuva fiziološki pH i matira.

• S druge strane, korištenje Sébium micelarne vode namijenjene masnoj koži protiv akni ima prednost zbog učinkovitosti i brzine upotrebe. Brzo čišćenje s pamučnom vaticom je dovoljno te nije potrebno ispiranje. Micelarna voda formulirana za kožu sklonu aknama poštuje hidrolipidni film koji prirodno štiti kožu i njezin pH.

EMC, Estetska kozmetologija i dermatologija, sredstvo za čišćenje, Michèle Sayag, listopad 2014.

Učinak dnevnog sredstva za čišćenje lica za normalnu do masnu kožu na kožnu barijeru osoba s aknama, Draelos ZD, Cutis 2006.

Učinak deterdženata na akne, dr. Barry A. Salomon, dr. Med. Alan R. Shalita, 1996.

Bioderma - teen smile

 • BIODERMA fotografija proizvoda, Sebium Gel moussant F500ml, pjenasti gel za tuširanje za masnu kožu
 • Dnevni čistači koji se ispiru

  Kombinirana do masna koža

  D.A.F. Patent

  Sébium Gel moussant

  Nježan proizvod za čišćenje. Uklanja nečistoće, kontrolira sjaj.

  Za koga?

  Odrasli, Teenageri

 • BIODERMA fotografija proizvoda, Sebium H2O 500ml, micelarna voda za kožu sklonu aknama
 • Dnevni čistači bez ispiranja

  Kombinirana do masna koža Koža sklona aknama

  Micellar technology

  Sébium H2O

  Dermatološka micelarna voda čisti, uklanja šminku, pročišćava kožu bez isušivanja.

  Za koga?

  Odrasli, Teenageri