Jedan od ljepših osjećaja zasigurno je topla zraka sunca na licu. Izlaganje suncu ima brojne zdravstvene prednosti: povećana sinteza vitamina D; poticaj imunološkog sustava; stvaranje melatonina, hormona za dobro raspoloženje.

Međutim, zbog ovih blagodati često zaboravljamo na potencijalno negativne učinke sunca na kožu zbog UVB (B burning/gorenje) i UVA (A ageing/starenje) zraka. BIODERMA nudi rješenje.

Više od 40 godina Photoderm linija štiti sve tipove kože svojom dvostrukom zaštitnom formulom, kombinirajući vanjsku zaštitu (filtere) od UVA/UVB zraka s našim Cellular Bioprotection™ patentom kako bi ojačala prirodnu unutarnju obrambenu sposobnost kože izložene suncu.

Iako uzimamo u obzir sve ekosustave s kojima će proizvod za zaštitu od sunca doći u kontakt, prvi ekosustav je onaj naše kože. Naš prvi kriterij pri razvoju Photoderm proizvoda je osigurati njegovu sigurnost i učinkovitost na svim tipovima kože, posebno na osjetljivoj koži.

SPF je kratica za Sun Protection Factor, u prijevodu Faktor Zaštite od Sunca i ukazuje na razinu zaštite od UVB zraka koje uzrokuju opekline. Što je SPF veći, to je fotoprotektivno djelovanje jače.

  • SPF 30 pruža visoku zaštitu
  • SPF 50+ smatra se vrlo visokom zaštitom.

Međutim, čak i najviši SPF ne štiti vašu kožu 100%.

SPF-30-and SPF-50-sunscreen

Idealan SPF ovisi o mnogim čimbenicima: dob, prirodan ton kože, sklonosti opeklinama itd.

  • Ako imate blijedu i osjetljivu kožu, ako je vaša koža sklona crvenilu ili ima visoku tendenciju goriti te ukoliko još niste proveli vrijeme na suncu ove sezone: odaberite SPF50+
  • Ako birate kremu za zaštitu od sunca za djecu, odaberite SPF 50+
  • Ako imate prirodno tamniju boju kože, ako lako preplanete s niskom tendencijom gorenja ili ako ste već proveli vrijeme na suncu ove sezone, možete odabrati SPF30.
sunscreen-for-face

Zaštita od sunca obično sadrži više filtera kako bi se osigurala maksimalna zaštita. Svaki filter ima određenu svrhu, blokirati kratke ili duge UVA zrake, UVB zrake ili oboje.

Postoje dvije vrste filtera koji blokiraju ove UV zrake: kemijski i mineralne filteri.

1. Kemijski filteri su kemijske molekule koje apsorbiraju UV zrake, kako bi spriječile da ih koža sama upije. Pružaju vrlo učinkovitu zaštitu od UV zraka.

Na tržištu postoji tridesetak kemijskih filtera, ali u BIODERMI smo odlučili odabrati samo njih desetak, koji su ujedno sigurni za kožu i za okoliš.

2. Mineralni filtri pozicioniraju se na površinu kože kako bi, poput zrcala, reflektirali sunčeve zrake. Zbog toga su poznati i kao fizička krema za sunčanje.

Mineralni filteri imaju puderastu teksturu i u našim istraživanjima je potvrđeno kako pomažu u smanjenju sebuma, čineći ih idealnim u kremi za sunčanje namijenjenoj masnoj koži sklonoj aknama, kao i koži sklonoj alergijama jer ih vrlo osjetljiva ili alergična koža podnosi bolje od ostalih filtera.

mineral-vs-chemical-sunscreen

Na lice se krema za zaštitu od sunca mora nanositi kao posljednji korak u vašoj rutini njege kože. Treba ju nanositi svaka dva sata, pazeći da ju nanesete dovoljno da pokrije vašu kožu i zajamči učinkovitost proizvoda.

Nakon nanošenja kreme za zaštitu od sunca, možete nanijeti uobičajen make up. Mnoge Photoderm kreme za lice izvrsna su baza za make up!

Kremu za zaštitu od sunca na tijelu treba nanositi 20 minuta prije izlaganja suncu te ju uvijek obnavljati nakon plivanja, znojenja, brisanja ručnikom ili svaka 2 sata.

applying-sunscreen

photoderm-sunscreen

Naša koža ima moćnu prirodnu obranu od vanjskih čimbenika poput sunca, poznat po proizvodnji melanina, koji je sam po sebi filter protiv UVB zraka. Nažalost, to se ponekad može pokazati nedovoljnim.

Većina krema za zaštitu od sunca razvijena su isključivo za vanjsku zaštitu. BIODERMA nudi drugačija rješenja u proizvodima za zaštitu od sunca, te tako uz filtere pojačava prirodne zaštitne mehanizme u koži.

Svi Photoderm proizvodi za zaštitu od sunca formulirani su s našim Cellular BioprotectionTM patentom, prvim patentom s dokazanim djelovanjem na prirodnoj obrani kože od sunca. Ova jedinstvena biološka zaštita potiče stanice kože kako bi pojačala vlastite mehanizme samoobrane i omogućila im da se bolje odupru oštećenjima od sunca.

U kliničkim ispitivanjima provedenim na osjetljivoj koži, određivanje učinkovitosti Photoderm proizvoda bio nam je prioritet. Ovi testovi provedeni su pod dermatološkim i pedijatrijskim nadzorom, kako bi se osigurala sigurnost proizvoda za zaštitu od sunca za osjetljivu kožu i za djecu. Uključili smo neovisne laboratorije radi postizanja objektivnih rezultata koji uistinu dokazuju djelotvornost naših proizvoda za sunčanje za tijelo i lice.

sunscreen-for-sensitive-skin

reef-safe-sunscreen

U BIODERMI smo predani stvaranju dermatoloških proizvoda za sunčanje koji poštuju sve ekosustave s kojima dolaze u kontakt: koža, kao i oceani, rijeke i jezera.

Sastojci poput silikona i određeni filteri, poput oktinoksata i oksibenzona, mogu biti štetni za morski život, posebno koralje. Ali nisu samo koralji pogođeni ukoliko se ne koriste ekološki prihvatljivi proizvodi za sunčanje - i druge velike vodene populacije poput slatkovodnog planktona, Posidonije i algi općenito su podložne štetnim učincima toksičnih krema za sunčanje. U BIODERMI ne koristimo te sastojke, a testiramo i sastojke te konačne formule kako bismo bili sigurni da nisu toksični za vodene ekosisteme.

 

Zaštita od sunca

Osjetljiva koža izložena suncu

Photoderm linija

Tražite li najsigurniji proizvod za zaštitu od sunca za djecu, s najvišim zaštitnim faktorom ili kremu za sunčanje koja najviše odgovara Vašoj koži?

BIODERMA rješenje: Photoderm, kompletna linija proizvoda za sunčanje za svaki tip kože i osjetljivost na sunce. Prevencija kožnih reakcija, uključujući alergije na sunce ili kemijske filtere, zaštitu od sunca za osjetljivu kožu, zaštitnu kremu za djecu, specifična zaštita od sunca za masnu do kožu sklonu aknama, suhu kožu ili hiperpigmentiranu kožu ...