Glatka koža san je svakoga tko ima masnu kožu i probleme s miteserima, prištićima, aknama ili neujednačenim tenom kože. BIODERMA je priznati stručnjak u higijeni kože, izumitelji micelarne vode prije 27 godina, a još uvijek prednjači s proizvodima namijenjenim različitim tipovima kože. Sada ide dalje, s konceptom aktivnog čišćenja.

Više od sredstva za čišćenje, Sébium Gel moussant actif također pruža specifičnu njegu zahvaljujući AHA i BHA – zbog čega ima učinak aktivnog čišćenja.

Formulacija Sébium Gel moussant actifa poštuje kožu sklonu aknama i učinkovita je u liječenju akni kako bi se zadovoljile najspecifičnije potrebe kože, od puberteta do odrasle dobi. Njega počinje higijenom! S razvojem Sébium Gel moussant activa, BIODERMA je inovirala formulu koja istovremeno čisti i njeguje.

Gel Moussant Actif

 • Dr Michèle Sayag, allergologist
  Michèle Sayag, Alergolog, ravnateljica znanstvenog istraživanja - BIODERMA.

  Bioderma je osmislila dermatološku higijenu koja brine i čuva zdravlje kože, počevši od trenutka čišćenja. Kod akni je dokazano da ukoliko se zajedno koriste i 'prilagođeno sredstvo za čišćenje' i hidratantna krema, pacijenti time poštuju svoj tretman i konačno mogu vidjeti poboljšanje na koži. Stoga je čišćenje kože prvi i važan korak u uklanjanju akni. To je od temeljne važnosti kada znamo da polovica svih pacijenata koji se bore s aknama ne slijedi pravilno liječenje.

  Michèle Sayag, Alergolog, ravnateljica znanstvenog istraživanja - BIODERMA.

Aktivni čistač inspiriran ekobiologijom

Inovacija Laboratoire BIODERMA, Sébium Gel moussant actif poštuje NAOS principe ekobiološkog pristupa, koji kožu smatra ekosustavom.

Tri NAOS ekobiološka kriterija za aktivno čišćenje masne kože i kože sklone aknama su:

 • Uzeti u obzir ekosustav kože s nježnim sredstvom za čišćenje
 • Djelovati na uzroke zahvaljujući cink glukonatu koji regulira količinu sebuma
 • Potaknuti prirodne mehanizme kože s dva keratolitička aktivna sastojka, AHA i BHA, koji potiču staničnu obnovu u koži.

Woman cleansing her face with Gel Moussant Actif

Ideja o aktivnom čišćenju proizašla je iz pokretanja njege kože tijekom čišćenja, aktivnije spriječiti i smanjiti akne. Novi Sébium Gel moussant actif formuliran je za optimalnu učinkovitost, zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji keratolitičkih aktivnih sastojaka.

Sébium Gel moussant actif osigurava savršenu ravnotežu između učinkovitosti i tolerancije.

 1. Nježno sredstvo za čišćenje > Čisti kožu, a da je pritom ne oslabi, zahvaljujući bazi koja poštuje kožnu barijeru.
 2. Aktivno sredstvo za čišćenje > Dubinski čisti kožu iznad i ispod površine, smanjujući akne zahvaljujući učinku nježnog pilinga.
salicylic & glycolic acid

Učinak mikro-pilinga, kako površinski tako i dubinski

Koža sklona aknama ima tendenciju zadebljanja, stvarajući mrtve stanice, sebum i druge elemente koji se skupljaju na površini kože i blokiraju pore. Kao sredstvo za čišćenje, Sébium Gel moussant actif sadrži kombinaciju AHA (alfahidroksi kiseline) i BHA (betahidroksi kiseline), poznate po svom komplementarnom keratilotičkom djelovanju, jedna kiselina površinski, drugi dubinski. Keratolitičko djelovanje odnosi se na sposobnost zaglađivanja teksture kože poticanjem obnove stanica.

 • Salicilna kiselina (BHA) idealan je aktivni sastojak za masnu kožu i kožu sklonu aknama jer čini pore manjima i smanjuje mrlje. Može razbiti veze između mrtvih stanica, eliminirajući ih s površine kože. Stoga ima piling djelovanje koje pomaže u odčepljivanju pora, te time sprječavajući stvaranje komedona, upala i crvenih mrlja1.
 • Glikolna kiselina (AHA) prodire duboko zahvaljujući svojoj vrlo maloj veličini. Snažan aktivni sastojak, eliminira mrtve i dehidrirane stanice te ubrzava proces ljuštenja, stvarajući efekt "obnovljene kože". Zahvaljujući ovom pilingu, koža postaje sjajna i glatka. Da bi ostvario sav svoj potencijal aktivnog sastojka, potrebna je dovoljno visoka koncentracija koja najbolje djeluje u okruženju čiji je pH dovoljno kiseo.

Zahvaljujući dvojcu AHA-BHA, koji liječnici tradicionalno koriste za pilinge, Sébium Gel moussant actif daje odlične rezultate na koži sklonoj aknama.

 • Pore su odčepljene
 • Akne i prištići su smanjeni

Koristi se kao povremeni tretman protiv akni, Sébium Gel moussant actif aktivira staničnu obnovu. Stoga pridonosi sprječavanju stvaranja akni već prilikom čišćenja, a također pomaže i da se riješite već prisutnih akni.

 

1ZANDER, 1992

Kiseli pH od 4,5 za optimizaciju keratolitičkog učinka

Glikolnoj kiselini potrebno je kiselije okruženje da bi bila učinkovita. Sébium Gel moussant actif je stoga formuliran s blago kiselim pH kako bi se povećala keratolitička učinkovitost AHA kompleksa na masnoj i aknama sklonoj koži.

tube with acids

Nježna formula koja poštuje kožnu barijeru

Čišćenje bez „struganja“ ključno je za masnu kožu i kožu sklonu aknama. Sébium Gel moussant actif ispunjava sve izazov zahvaljujući svojoj nježnoj bazi za čišćenje koja poštuje ravnotežu masne kože i kože sklone aknama.

Woman touching her soft skin

Dobro je znati

"Efekt pilinga" uvijek podsjeća na isušivanje i nadraženost kože. Sa Sébium Gel moussant actifom ne postoji rizik od toga: svaki keratolitički aktivni sastojak je u svojoj optimalnoj koncentraciji, dovoljnoj da očisti pore i postigne vidljive rezultate s miteserima i aknama. U usporedbi s mehaničkim pilingom s mikro granulama s kojim „trljamo“ kožu, kiseli piling s keratolitičkim sastojcima ne iritira kožu2. Sébium Gel moussant actif uvijek možete nadopuniti prilagođenom kremom.

 

2Test TEWL, Eurofin-Dermscan/ STb19048, 12 volontera, Prosinac 2019

inflamed pimple

32%3 manje upalnih akni za samo 21 dan.

blackheads

17%4 manje mitesera unutar 28 dana.

Dobro je znati

Kod 97% ispitanika, koža je pročišćena

Kod 91% ispitanika, koža je dubinski očišćena

Kod 88% ispitanika, koža je zaglađena

3 Test Allergisa / Stb 19044 (078450-01), Brazil, 21 dan, 30 volontera, Siječanj 2020
4 Test Visia + CERCO 152. NAOS. 19, 28 dana, 31 volonter, Prosinac 2019
5 Test korištenja pod dermatološkom kontrolom

Man with acne

Začepljene pore, miteseri, prištići…? Sébium Gel moussant actif trebali biste koristiti svako jutro i navečer sve dok vaše nepravilnosti ne nestanu. Može se koristiti uz vašu omiljenu kremu ili druge proizvode za njegu kože, prema vašim potrebama.

Korištenje Sébium gel moussant actifa prilagodite prema svojim potrebama, na temelju osjetljivosti vaše kože. Ukoliko je učinak preintenzivan na vašoj koži, koristite ga svaki drugi dan.

Dobro je znati

Sébium Gel moussant actif se može koristiti i kao gel za tuširanje za muškarce s masnom kožom i kožom sklonom aknama, koji ne žele koristiti nekoliko različitih proizvoda odjednom.

 

Ako je vaša koža masna ili sklona aknama, koje su privremene ili stalno prisutne, linija Sébium može vam pomoći u smanjenju akni i pomoći vašoj koži da pronađe ravnotežu.

Higijena

Sébium Gel Moussant Actif

Sébium

Gel moussant actif

Sébium Gel moussant actif Sébium Gel moussant actif trebali biste koristiti svako jutro i navečer sve dok vaše nepravilnosti ne nestanu. Zahvaljujući aktivnim keratolitičkim sastojcima, ovo aktivno sredstvo za čišćenje zaglađuje kožu, odčepljuje pore i smanjuje mrlje.

Higijena

Sébium Gel Moussant

Sébium

Gel moussant

Sébium Gel moussant nježno čisti i pročišćava kožu bez da je isušuje. Koristite svakodnevno, ujutro i navečer, kako biste smanjili proizvodnju sebuma i očistili kožu.

Njega

Sébium sensitive

Sébium

Sensitive

Sébium Sensitive je dnevna krema za svakodnevnu upotrebu nakon čišćenja. Ova krema je formulirana da hidrira i umiruje osjetljivu i oslabljenu kožu sklonu aknama. Vraća ravnotežu sebuma, smanjuje upalu na koži, rehidrira i matira kožu.