Higijena ruku: izazov za javno zdravlje

U kontekstu COVID-19, svi se slažu da je važno usvojiti najvažniji higijenski čin: redovito pranje ruku. Ali kako upravljati destruktivnim sekundarnim učincima - suhoćom, iritacijom, kontaktnim ekcemom, pucanjem i ljuskanjem - korištenjem sapuna i tekućih sredstava za dezinfekciju ruku na koži? Višestruki problemi s kožom koje trpe odrasli, djeca i zdravstveni djelatnici zahtijevaju rješenje. I to brzo!

Pročitajte naš članak "Redovito pranje ruku: vitalna navika"

 

NAOS je posvećen našoj budućnosti

Znanstvenici to i dalje iznose. I svi smo razumjeli. Bit će prije i poslije. Povećana higijena ruku, bez sumnje, bit će dio post-Covid svijeta. Zahvaljujući edukaciji o higijeni ruku, dobre navike usvojene tijekom lockdowna nastavit će se. I to su vrlo dobre vijesti. No, za Jean-Noëla Thorela, predsjednika i osnivača Naos tvrtke, bilo je nezamislivo da takav bitna higijenska navika može izazvati i eksponencijalne probleme s kožom. Uvjeren da je situacija hitna, odlučio je djelovati.

A hand hygiene product with the expertise of BIODERMA

Sve je započelo tijekom prvog lockdowna u proljeće 2020. BIODERMA je pridonijela zajedničkim naporima u proizvodnji hidroalkoholnih otopina za zdravstvene djelatnike. Dermatološka ekspertiza  dovela je NAOS do pitanja rizika višekratnog korištenja sredstva za dezinfekciju ruku na djelotvornost kožne barijere. Te su preventivne mjere ključne, ali nažalost povećavaju rizik od kožnih lezija. Usko surađujući više od 40 godina s dermatolozima i bolnicama kroz svoj brand BIODERMA, NAOS je posvetio veliku pozornost mišljenju dermatologa koji potvrđuju štetne učinke čestog pranja ruku i opetovane upotrebe sredstava za dezinfekciju ruku na kvalitetu kože. Istodobno, NAOS resursi za inovacije, uz stručnost tvrtke BIODERMA, razvijaju proizvod za higijenu ruku koji je zadovoljio sve uvjete. Odan svom ekobiološkom stavu i vrijednostima, NAOS je u rekordnom roku razvio sredstvo za dezinfekciju ruku sposobno za uklanjanje virusa i bakterija, uz očuvanje prirodne biološke ravnoteže kože. Biphase Lipo alcoolique je proizvod za higijenu i njegu ruku prilagođen 'novom normalnom'.

 

 • Aurélie Guyoux, R&D director at NAOS
  Aurélie Guyoux, Direktor za istraživanje i razvoj NAOS .

  ‘Na početku prvog lockdowna brzo smo mobilizirali svoja proizvodna mjesta kako bismo napravili hidroalkoholni gel koji je doniran zdravstvenim radnicima. Ali duboko u sebi znali smo da formula nije idealna za kožu. Uskoro smo odlučili smisliti alternativno rješenje koje bi bilo prilagođenije. Zašto alkohol ne bismo povezali s masnom ili uljnom tvari? Izazov je bio pronaći prave doze kako bi se osiguralo da se ova dva uglavnom nespojiva elementa međusobno ne neutraliziraju. Bilo je bitno da alkohol zadrži svoja virucidna svojstva. Naos timovi su u samo nekoliko mjeseci riješili ovaj izazova, što je popriličan podvig!’

  Aurélie Guyoux, Direktor za istraživanje i razvoj NAOS .

Biphase Lipo alcoolique: velika inovacija

NAOS je tvrtka čija je svrha pomaganje čovječanstvu. Zbog toga će se 100% dobiti od prodaje Biphase Lipo alcoolique donirati nevladinim organizacijama, udrugama i zakladama koji rade na prevenciji epidemija. Biphase Lipo alcoolique donosi novu vitalnu naviku sa svrhom i pozitivnim učinkom.

 

Saznajte više o NAOS donacijama

Istraživanje inspirirano NAOS ekobiološkim pristupom

Naos je razvio ekobiološki pristup koji kožu smatra ekosustavom te komunicira sa svojim okolišem. Našu kožu moramo poštivati, sačuvati njene resurse i, ako je potrebno, vratiti njene prirodne mehanizme djelujući na temeljne uzroke bilo kakvog neispravnog funkcioniranja.

4 ekobiološka kriteria za očuvanje kožne ravnoteže

 1. Razviti formulu dvostrukog djelovanja koja dezinficira i nadoknađuje lipide
 2. Uspešno obnoviti prirodne lipide, istovremeno uklanjajući bakterije i viruse
 3. Koristiti biomimetičke lipide koji su inspirirani onima u koži
 4. Ojačati kožnu barijeru kako bismo spriječili isušivanje kože

Hidratacija nije dovoljna: obnova lipida uz Biphase lipo alcoolique

Da bi uništili viruse i bakterije, sredstva za dezinfekciju ruku na bazi alkohola napadaju lipide u membrani. Te su masne tvari vrlo slične onima u vlastitoj epidermi. Hidrolipidni film kože i međustanični cement, koji osiguravaju koheziju između stanica kože, prva su meta. Zaštitni štit koji čine ova dva elementa nisu u stanju odoljeti napadima alkohola. Zato upotreba značajnih količina sredstava za dezinfekciju ruku, mogu oštetiti kožu.

Biphase Lipo alcoolique sadrži biomimetičke lipide koji ne samo da hidratiziraju kožu već pomažu i u vraćanju integriteta kožne barijere, dok kompenziraju alkoholni učinak isušivanja.

Poznato je da neki sastojci, poput aloe vere ili glicerina, hidratiziraju kožu. Ako su vam ruke suhe kao posljedica čestog pranja, oni osiguravaju vodu kao nadoknadu. Međutim, ti sastojci nemaju utjecaja na uzrok ovog sušenja. Slično je punjenju cjedila vodom - ostaje mokro, ali ne zadržava vodu.

Hydrated hands skin

Osiguravanje lipida (masnih tvari) omogućava koži da obnovi svoju barijernu funkciju obnovom hidrolipidnog filma i međustaničnog cementa. Koža održava svoju prirodnu zaštitu i bolja je u zadržavanju vode - sprječavajući isušivanje kože. Biphase Lipo alcoolique osmišljen je kako bi popunio praznine i djelovao na uzroke, a ne na posljedice, u skladu s Naos ekološkim načelima.

Skin barrier restoration

Soin barrière mains

Oslabljena koža Svi tipovi kože Suha do vrlo suha koža

Biphase Biphase Lipo alcoolique

(No opinion yet)

Prva njega za ruke s dvostrukim djelovanjem.
Uklanja viruse i nadoknađuje kožne lipide.

Za koga?

Za cijelu obitelj (za djecu stariju od 3 godine)

BIODERMA fotografija proizvoda, Sensibio H2O 500ml, micelarna voda za osjetljivu kožu

Dnevni čistači bez ispiranja

Osjetljiva koža Normalna koža

Micellar technology

Sensibio H2O

(15 reviews)

Čista, prirodna i umirena koža bez šminke i onečišćenja.

Za koga?

Odrasli, Teenageri

BIODERMA fotografija proizvoda, Atoderm huile de douche 1L, ulje za tuširanje za suhu kožu

Dnevni čistači koji se ispiru

Vrlo suha, iritirana do atopična koža

Skin barrier therapy™ patent

Atoderm Huile de douche

(7 reviews)

24-satna hidratacija i trenutačna ugoda odmah nakon tuširanja.

Za koga?

Za cijelu obitelj (osim nedonoščadi)