Pogled dermatologa: Bioderma Sebium linija kao vrhunsko rješenje za borbu protiv akne

Akne su vrlo česte u pubertetu i adolescenciji i rijetko koja mlada osoba se nije s njima susrela. Kako mogu biti blažeg oblika poput sitnih i malenih prištića koji su jedva vidljvi pa sve do težih oblika kada izgledaju poput čvorića po koži, svaki oblik akne predstavlja određeni problem koji je potrebno rješiti.

Ponekad blaži oblik akne mladoj osobi predstavlja veliki problem u obliku estetskog nedostatka koji može raditi određene psihološke probleme, pa time se akne moraju ozbiljno shvatiti i tretirati. Mi dermatolozi na različite načine i različitim lijekovima liječimo akne, a od velike pomoći nam je dermokozmetika. Bioderma Sebium linija je dermokozmetička linija koja sa svojim vrlo pomnim i proučavanim sastojcima liječi akne i pomaže da koža mlade osobe bude lijepa i zdrava.

Kako uskladiti stil i način života kod osoba s aknama

Liječenje akne ponekad zahtijeva i promjenu stila i načina života kao što je zdrava prehrana, izbjegavanje masne, slatke i visoko procesuirane hrane. Također dovoljno sna, boravak na otvorenom i svježem zraku pomažu u zdravlju kože. Iako na tržištu postoje mnogobrojni proizvodi za akne dermatolozi uz pomoć Bioderma Sebium linije sa svojim formuliranim i dokazanim sastojcima pružaju sveobuhvatno rješenje za različite stadije akne. Vrlo ju je bitno primjenjivati svakodnevno i slijediti upute dermatologa što primjenjivati od Bioderma Sebium linije i na koji način kako bi rezultati bili izvrsni. Dermatolog će dati detaljne upute o načinu primjene kao i o duljini primjene Bioderma Sebium proizvoda koji su namijenjeni za kožu mlade osobe s aknama.

 • Kao dermatolog shvaćam koliko je svakoj mladoj osobi bitno koristiti dermokozmetičke proizvode koji će učinkovito djelovati na smanjenje akne. Time naglašavam da Bioderma Sebium linija svojim pažljivo razvijenim formulacijama i sastojcima snažno i učinkovito djeluje na akne. Bioderma Sebium linija s proizvodima poput Sebium Gel moussant pjenušavi gel,Sebium Kerato+ i Sebium Sensitive, izvrsna je za njegu i tretiranje kože s aknama te se njom postiže zdravlje i ljepota kože.

  mr. Klaudija Šebetić, dr. med.

BIODERMA fotografija proizvoda, Sebium Gel moussant 500ml, pjenasti gel za tuširanje za masnu kožu

Dnevni čistači koji se ispiru

Kombinirana do masna koža

D.A.F. Patent

Sébium Gel moussant

(7 reviews)

Nježan proizvod za čišćenje. Uklanja nečistoće, kontrolira sjaj.

Za koga?

Odrasli, Teenageri

Dnevna njega

Koža sklona aknama

Fluidactiv™ patent

Sébium Kerato+

(1 review)

Vidljivo učinkovit na prištiće, mitesere i akne već nakon 2 dana. Visoka tolerancija.

Za koga?

Odrasli, Teenageri

BIODERMA fotografija proizvoda, Sebium Sensitive 30ml, tretman za kožu sklonu aknama

Dnevna njega

Koža sklona aknama Osjetljiva i oslabljena koža sklona aknama

Inflastop™ technology

Sébium Sensitive

(1 review)

Njega za osjetljivu kožu sklonu aknama, koja umiruje, ponovno hidratizira i uklanja mrlje.

Za koga?

Odrasli, Teenageri

Djelovanje Sebium linije

Gel Moussant: koža u pubertetu je pod djelovanjem hormona masnija te je vrlo bitno naučiti kako očistiti kožu što je osnova i prva stepenica u njezi kože. Mojim pacijentima napominjem da umivanje kože s vodom nije dovoljno, pa je Gel moussant zbog svoje formule bez sapuna izvrstan. Nježno čisti kožu, uklanjajući nečistoću i višak masnoće bez narušavnja prirodne barijere i ph kože. Može se koristiti ujutro i navečer, a u masnije kože sportaša napominjem da je moguće i više puta dnevno.

Sebium Kerato+: je gel krema koja putem salicilne i ester jabučne kiseline nježno eksfolira površinu kože i time otvara zatvorene pore u koži i smanjuje nastajanje mitesera. Kao dermatolog mogu je preporučiti svakoj mladoj osobi s aknama, pogotovo s mnogobrojnim miteserima. Ova gel krema će učinkovito smanjivati vidljve akne, a redovitom primjenom koža će zablistati. Salicilna kiselina djeluje protuupalno dok jabučna kiselina otvara pore u koži i vraća blistavost. Može se na kožu lica nanositi jednom ili dva puta dnevno,  a prvi rezultat će se uočiti već nakon dva dana. Izvrsna je za kožu oba spola, pa ju tako propisujem, dobro ju podnose i djevojke i dečki.

Sebium Sensitive: kao dermatolog često se susrećem s mladim pacijentima koji imaju kožu sklonu aknama, a koja je istovremeno i osjetljiva. Ponekad je potreban detaljan razgovor kako bi se vidjelo što je osoba do sada primjenjivala i što je sve smetalo ili peckalo. Kod takve kože izvrsna je Sebium Sensitive krema koja pruža intenzivnu i hidratantnu njegu, a ujedno će smanjivati akne na koži i intenzivno kožu njegovati. Propisujem je jednom najčešće ujutro, ali se može primjenjivati i ujutro i navečer.

Sebium linija prije i poslije slika

Kako primjenjivati Bioderma Sebium liniju

 • Gel Moussant pjenušavi gel koristite Gel Moussant dva puta dnevno - ujutro i navečer. Nanosite gel na dlanove -malenu količinu - te nanesite na vlažno lice i nježno masirajte kružnim pokretima. Dobro isperite s kože i kožu osušite. Nakon toga možete nanositi ostale proizvode iz Bioderma sebium linije. Ako koža nije dobro očišćena time se umanjuje i djelotvornost ostalih proizvoda, pa je time čišćenje pravi i jedini ispravan početak njege kože lica.

 

 • Sebium Kerato+ kremu namažite na cijelo lice jednom ili dva puta dnevno nakon što ste umili lice. Nanosite je u tankom sloju, ali ne na usnice i kapke.

 

 • Sebium Sensitive - nakon umivanja i čišćenja kože lica nanosite na cijelo lice, ne na kapke ili usnice. Primjenjujte ujutru i navečer.

Vodič dermatologa za roditelje: njega dječje kože sklone aknama s Bioderma Sebium linijom

Akne mladoj osobi predstavljaju estetski i psihički problem, pa je važnost roditelja da pomognu kako bi se taj problem nadmašio. Akne se ne bi trebale ignorirati ili umanjivati, već uz savjete dermatologa  pomoći u toj situaciji. Roditelj može pomoći i u poticanju redovite primjene dermokozmetičkih proizvoda, jer samo redovita i pravilna primjena daje rezultate.

 • Kao roditelj, vaša podrška igra važnu ulogu u zdravlju kože vašeg djeteta s aknama. U tome vam svakako može pomoći Bioderma Sebium dermokozmetička linija koja s proizvodima kao što je Sebium gel moussant, Sebium Kerato+ te Sebium Sensitive kreme pruža cjelovitu njegu mlade i osjetljive kože s aknama. S vašom roditeljskom brigom i pravilnom rutinom njege kože vašeg djeteta, ono može s puno samopuzdanja koračati prema čistoj, blistavijoj i zdravijoj koži uz Bioderma Sebium liniju.

Najčešća pitanja i odgovori u praksi dr. Šebetić

Kada je potrebno početi s njegom lica, a da nije prerano ili prekasno?

 • U svake mlade osobe početkom puberteta koža postaje masnija, pa se umivanjem s vodom ne može ukloniti višak masnoće s lica. Čim se primjeti masnija koža ili sitni prištići po nosu ili čelu, potrebno je primjenjivati Bioderma Sebium gel moussant za umivanje.

Što je ako se bavim nekom sportom, kako ću umivati lice?

 • Nakon svakog treninga se koža može ponovljeno umiti s gelom, ali je svakako bitno gel dobro isprati s kože.

Je li potrebno primjenjivati uz gel i Sebium Kerato+ gel kremu ili Sebium Sensitive kremu?

 • Ovisno o stanju na koži, dermatolog će vidjeti da li je potrebno primjenjivati sva tri proizvoda ili je uz higijenu s pjenušavim gelom dovoljna samo jedna krema. Najčešće se primjenjuje uz gel samo jedna krema kako bi primjena bila što jednostavnija.

Što ako me krema pecka i radi mi crvenilo lica?

 • Ovo nije rijetka situacija, jer svi proizvodi za akne ponekad mogu kožu isušivati ili peckati. U tom slučaju bih preporučila da se krema nanosi jednom dnevno, a ako se peckanje nastavi da se primjenjuje svaki drugi ili treći dan.

Ako primjenim Sebium Sensitive kremu da li mogu na nju nanijeti tekući puder?

 • Da, može se nanositi tekući puder ili bb krema, kako bi se na koži prikrili nedostaci.

Što je s kremama sa zaštitnim faktorom za sunce, može li se primjenjivati uz Sebium proizvode?

 • Tijekom ljeta je vrlo bitna zaštita od sunca, a pogotovo ako su na koži lica akne, jer na upalno promijenjenoj koži sunce može napraviti hiperpigmentacije pa je fotozaštita vrlo bitna. Uz Sebium kreme se mogu nanijeti proizvodi za fotozaštitu, ali koji nisu masni i preporučuju se Bioderma Photoderm proizvodi.

Mogu li se Sebium proizvodi primjenjivati tijekom cijele godine ili su namijenjeni određenom godišnjem dobu?

 • Proizvodi iz Bioderma Sebium linije mogu se primjenjivati cijelu godinu .

Je li potrebno raditi pauzu ili ne primjenjivati proizvode iz Sebium linije neko vrijeme, kako bi se koža odmorila?

 • Nije potrebno, ako se proizvodi dobro podnose, a pogotovo ako pomažu u smanjenju nastajanja akne i ako je vaša koža njihovom primjenom zdrava i lijepa, tada nije potrebno raditi pauze u primjeni.

Može li se s Sebium Gel mousannt-om prati koža na leđima i prsima?

 • Da,ovim se proizvodm može prati i koža na tim djelovima tjela.

Ako imam akne samo na čelu, moram li Sebium Kerato gel kremu nanositi na cijelo lice?

 • Nije potrebno, u tom slučaju nakon umivanja cijelog lica s Bioderma gel moussantom, kremu Kerato + potrebno je nanijeti samo na čelo tj. na dio lica s aknama.

Što učiniti ako su akne prošle uz primjenu Sebium linije, kako bi koža bila i dalje lijepa?

 • Preporučila bih nastaviti s umivanjem s Bioderma gel moussantom, a kožu lica njegovati s hidratanom kremom iz Bioderma Sebium linije.

Tijekom primjene Sebium Kerato+ kreme i Sebium Sensitive peku me kapci, što učiniti?

 • Ove kreme nisu namijenjene za kožu kapaka, pa treba paziti da ih se ne namaže s kremom kao što su ove, jer sadrže određene kiseline koje nisu namijenje za kožu kapaka.