Visoka keratolitička učinkovitost i visoka kožna tolerancija za kožu sklonu aknama

Akne su česta kožna patologija koja predstavlja 20% dermatoloških konzultacija i pogađa više od 80% adolescenata. Postoji širok raspon tretmana na recept i bez recepta koji mogu pomoći smanjiti pojavu lezija i riješiti se akni. Međutim, tretmani i dermokozmetika koju prepisuju dermatolozi često se temelje na snažnim keratoliticima koji mogu dovesti do iritacije i lošeg podnošenja proizvoda. To zauzvrat smanjuje pacijentovo povjerenje prema dermatologu i čini liječenje manje učinkovitim.

  • Profesorica Michèle SAYAG, Alergolog i direktor znanstvenog istraživanja BIODERMA.

    U nekim slučajevima blagih do umjerenih akni, moguće je propisati keratolitički tretman kao prvu liniju liječenja, prije bilo kakvog medicinskog tretmana. Da bi bili učinkoviti, keratolitički aktivni sastojci moraju biti formulirani na niskom pH (oko 3). Kako je koža na pH 5, niži pH izaziva iritaciju i nelagodu, što dovodi do nepovjerenja pacijenata.

    Profesorica Michèle SAYAG, Alergolog i direktor znanstvenog istraživanja BIODERMA.

Kako bi spojili učinkovitost i toleranciju, Laboratorij Bioderma razvila je novi proizvod u svojoj liniji Sébium za kožu sklonu aknama. Sébium Kérato+ prvi je koncentrat protiv mitesera, prištića i akni s optimalnom keratolitičkom učinkovitošću i visokom podnošljivošću kože za blage do umjerene akne. Keratolitičko djelovanje temelji se na ekobiološkom pristupu koji osigurava fiziološki pH za maksimalnu toleranciju i bez peckanja. Lagana hidratantna gel-krema donosi dodatnu udobnost kako bi se povećala dosljednost korištenja proizvoda. Osobe s kožom sklonom aknama više ne moraju birati između učinkovitosti i udobnosti kože.

Komplementarni aktivni sastojci s brzim djelovanjem za kožu sklonu aknama

Sébium Kérato+ djeluje na blage do umjerene akne, prištiće, mrlje i mitesere bez iritacije kože.

SALICILNA KISELINA i ESTER JABULIČNE KISELINE, učinkoviti na pH kože, djeluju na nepravilnosti. Salicilna kiselina ima biološko djelovanje na površini kože ljušteći njezin vanjski sloj. Ester jabučne kiseline dopire do pilosebacealnog kanala kako bi djelovao dublje, a istovremeno održavajući kožu vlažnom. Oba sastojka imaju komedolitičko djelovanje koje inhibira stvaranje komedona i nude visoku toleranciju za veći osjećaj ugode na koži.

Fluidactiv™ je kombinacija antioksidativnih sastojaka: propil galat i manitol, koji biološki štite skvalen, glavnu komponentu sebuma, od oksidacije izazvane okolišem kao što su UV zrake i zagađenje. Pore postaju manje začepljene, što dovodi do manje pojave prištića, mitesera i akni.

Dobro je znati

Važno je voditi računa i o mrljama: Nakon što nepravilnost nestane, vidljiva je crvena mrlja. To je privremeno i na kraju nestaje. Problem je što kod izlaganja suncu može doći do postupalne hiperpigmentacije, koja ostaje.

Nekoliko kliničkih ispitivanja pokazalo je da Sébium Kerato+ ima pozitivan učinak na kožu sklonu aknama. Iznimno su ga dobro podnosili gotovo svi sudionici (97%*) koji su opisali učinak neisušivanja i osjećaj ugode. Daljnja ispitivanja otkrila su sljedeće prednosti:

Vidljiva učinkovitost nakon 2 dana*:
-18,9% obujam akni, -41% nakon 28 dana
-20% mrlje, -36% nakon 28 dana
+23,1% homogenost kože, +60% nakon 28 dana

* Klinička studija u monoterapiji na 30 ispitanika s blagim do umjerenim aknama, tijekom 28 dana, 2021.

Dnevna njega

Koža sklona aknama

Fluidactiv™ patent

Sébium Kerato+

(1 review)

Vidljivo učinkovit na prištiće, mitesere i akne već nakon 2 dana. Visoka tolerancija.

Za koga?

Odrasli, Teenageri

Dnevni čistači koji se ispiru

Masna koža sklona aknama

D.A.F. Patent

Sébium Gel moussant actif

(1 review)

Pročišćavajući aktivni gel za umivanje za kožu sklonu aknama

Za koga?

Odrasli, Teenageri

Specifična zaštita od sunca

Kombinirana do masna koža Koža sklona aknama

Fluidactiv™ patent

Photoderm AKN Mat SPF30

(No opinion yet)

Učinkovitost protiv akni, matiranje i nevidljiva tekstura.

Za koga?

Odrasli, Teenageri