Bioderma - woman face

Micelarna voda uklanja sve tragove make upa, sebuma i ostalih nečistoća, bez struganja ili oštećivanja kože, a sve u jednom koraku. Micelarna voda savršena je za Vašu dnevnu rutinu čišćenja. Koristite ujutro i navečer za nježno čišćenje, istovremeno poštujući i najosjetljiviju epidermu. Posebno dobro djeluje na osobama s reaktivnom ili netolerantnom kožom na kojoj čak i trljanje vatom može izazvati iritaciju.

Micela je složena struktura koja se sastoji od nježnih, neionskih surfaktanata (sredstava za čišćenje), u obliku nevidljive mikrokuglice.

Micele imaju dvije značajke: 

  •  hidrofilna glava topljiva u vodi
  •  lipofilni rep koji privlači masne materijale i nije kompatibilan s vodom.

Takav dvostruki afinitet im omogućava privlačenje svih vrsta nečistoća i njihovo vezanje na vatu. To znači da mogu ukloniti vanjske ostatke iz okoline (šminka, nečistoće od zagađenja zraka, itd.) i nečistoće vezane uz prirodno funkcioniranje kože (sebum, znoj, deskvamacija, itd.).

Micellar water mode of action

Micelarna rješenja laboratorija Bioderme preporučuju dermatolozi, a vole ih i profesionalni vizažisti.

Your Skin - Sensibio

Vodeći su micelarni proizvodi jer su izrađeni od strogo izabranih sastojaka.

Oni uključuju:

  • Poseban ester masne kiseline nazvan ester glicerola, biomimetički aktivni sastojak vrlo sličan sastavu kože. Zato Biodermina micelarna voda garantira tako visoku toleranciju, čak i za osjetljivu kožu.
  • pročišćena voda s jedinstvenom fiziološkom pH najsigurnija je voda s najvišom razinom kemijske i mikrobiološke čistoće.

 

Zato micelarna rješenja ne treba ispirati.
Hipoalergena su, bez alkohola i parabena te savršeno odgovaraju koži i čuvaju njezin hidrolipidni sloj.

 

Kako se razlikuju od vode?

Voda iz slavine sadrži kalcij i klor što može nadražiti kožu. Termalne vode nemaju sposobnost čišćenja. Njihov sastav razlikuje se ovisno o sezoni, regiji i slično.

 

 

Zašto postoji više formula micelarnih voda?

Laboratorij Bioderme osmislio je specifična micelarna rješenja ovisno o tome što svaki tip kože treba. Osiguravaju savršenu toleranciju i optimalnu ugodu za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, netolerantnu i masnu. Čak imaju i proizvod za osjetljivu kožu novorođenčeta.

ŠTO MI JE ČINITI?

DNEVNO ČIŠĆENJE

  • Micelarnu vodu možete koristiti za čišćenje lica prije nanošenja proizvoda za njegu lica.
  • Svaku večer prije spavanja važno je očistiti kožu, čak i ako ne nosite šminku, jer morate ukloniti mnoštvo nečistoća koje su se kroz dan nakupile na Vašoj epidermi, uključujući ostatke peludi, ljuskica, znoja, prljavštine, itd..