Allez au contenu Allez à la navigation

Biodermina filozofija

Od 1970-ih godina pa sve do danas, BIODERMA ima jedinstveni stručni pristup u pozicioniranju biologije u službu dermatologije. Ovaj originalni znanstveni pristup zasniva se prvenstveno na poznavanju kože i njenih bioloških mehanizama. Na taj način nastaju proizvodi direktno inspirirani biologijom kože.

 • Biologija & dermatologija

  BIODERMA, dermatološki laboratorij

  Od 1970-ih godina pa sve do danas, BIODERMA ima jedinstveni stručni pristup u pozicioniranju biologije u službu dermatologije. Ovaj originalni znanstveni pristup zasniva se prvenstveno na poznavanju kože i njenih bioloških mehanizama. Na taj način nastaju proizvodi direktno inspirirani biologijom kože.

 • Naš poslovni model

  Jedinstveni cilj: zdrava koža

  Sva istraživanja laboratorija BIODERMA temelje se na proučavanju zdrave kože, njenih stanica i moguće neravnoteže. Koža govori vlastitim jezikom i BIODERMA ga kontinuirano nastoji razumijeti. Koža je podložna promjenama i stresu, a uzročnici su vanjski uvjeti. Terapije i tretmani lijekovima, starenje, bolesti i mnogi drugi faktori mogu poremetiti kožnu ravnotežu te pritom uzrokovati nepravilnosti. Pristup laboratorija BIODERMA uključuje ponovno aktiviranje prirodnih resursa kože koji joj pomažu u obrani i obnavljanju normalnih funkcija, karakterističnih za zdravu kožu. 

 • Naš koncept

  Jedinstven koncept, biološki mimetizam

  Kreirani na temeljima potpunog poštivanja kože, BIODERMINI proizvodi, putem svojih sastojaka i načina djelovanja, oponašaju prirodne biološke mehanizme kože. Za formulaciju proizvoda BIODERMA odabire najčišće aktivne sastojke, koristeći molekule koje se prirodno nalaze u koži i zato su optimalno podnošljivi. Ovisno o kojim se nepravilnostima radi, BIODERMA proizvodi održavaju, aktiviraju ili obnavljaju prirodne procese kože.

 • Naša misija

  Uvjet bez kojega se ne može - dermatološka sigurnost

  BIODERMA je uvijek nastojala ujediniti izvrsnu učinkovitost i optimalnu podnošljivost za svaki tip i svako stanje kože. Da bi se osigurao najviši stupanj dermatološke sigurnosti, BIODERMA proizvodi sadrže vrlo ograničeni broj sastojaka i optimalne količine aktivnih sastojaka. Uvažavanjem preporuka zdravstvenih organizacija, BIODERMA je odlučila isključiti sve nesigurne i dermatološki upitne sastojke. Ova se odluka primjenjuje na kompletan razvoj proizvoda, a utemeljena je na rezultatima znanstvenih istraživanja. Takav beskompromisni pristup objašnjava zašto se BIODERMA proizvodima poboljšava podnošljivost i smanjuje reaktivnost kože. Tome uvelike doprinosi patentirani kompleks prirodnih aktivnih sastojaka nazvan D.A.F. (Dermatological Advanced Formulation).

 • Formulacije BIODERMA proizvoda

  Formulacije BIODERMA proizvoda temelje se na 8 jedinstvenih načela

  1. BIOLOŠKI patenti

  Svi BIODERMA proizvodi formulirani su u suradnji s timovima biologa i dermatologa. Oslanjaju se na biološki način djelovanja koji utječe na uzroke i posljedice dermatoloških stanja, s ciljem dugoročnog rješavanja problema.
   

  2. PODNOŠLJIVOST za kožu

  BIODERMA sastojci u formulama proizvoda imaju izvrsnu podnošljivost. Zahvaljujući razvoju jedinstvenog D.A.F.TM patenta (Dermatological Advanced Formulation) oni pojačavaju otpornost kože na vanjske štetne uvjete.
   

  3. DERMATOLOŠKA SIGURNOST

  Tri temeljna i jednostavna pravila za savršenu učinkovitost i bolju podnošljivost:

  • korištenje samo onih sastojaka koji su stvarno neophodni
  • biranje optimalnih količina najčišćih aktivnih sastojaka
  • korištenje molekula koje su već prisutne u koži
    

  4. Znanstveno PREPOZNATI AKTIVNI SASTOJCI

  Sastojci i komponente koje koristi BIODERMA zadovoljavaju dva temeljna kriterija za stvaranje naših formula; biološka učinkovitost i dermatološka sigurnost.
   

  5. Načelo mjere opreza

  BIODERMA nastoji isključiti nesigurne i dermatološki upitne proizvode i sastojke: parabene, ftalate, formole, formaldehide, itd.
   

  6. Testovi sigurnosti i učinkovitosti

  Svaki BIODERMA proizvod zadovoljava najstrože preporuke zdravstvenih institucija i vodećih dermatoloških kompanija.
   

  7. Klinička ispitivanja

  Svi BIODERMA proizvodi za njegu kože podliježu kliničkim ispitivanjima provedenima pod nadzorom stručnjaka iz područja dermatologije, alergologije i toksikologije. Rezultati studija se potom objavljuju u uvaženim znanstvenim časopisima.
   

  8. Potpuna sljedivost

  BIODERMA se obvezala pratiti podrijetlo i osigurati najbolju kvalitetu sastojaka i proizvoda, koji u potpunosti moraju biti usklađeni s važećim standardima u dermatologiji i kozmetičkoj industriji.